Pressemeddelelse

Landsforeningen for “PTSD i Danmark” og friforptsd.dk tilbyder i januar og Februar 2013 gratis behandling af posttraumatisk stresssyndrom.

En lang række private behandlere er gået sammen i projektet ‘Fri for PTSD’ (posttraumatisk stresssyndrom) som tilbyder gratis behandling til personer med PTSD. Nyere behandlingsformer har nemlig vist sig særdeles effektive i behandling af PTSD.

En hel del bliver overladt til sig selv

Mange PTSD lidende går i dag rundt med en ubehandlet diagnose og dem der burde hjælpe dem har vendt ryggen til dem. Nogen har fået hjælp, men hvor hjælp ikke rigtig har kunnet gøre noget for dem, for derefter at blive overladt til sig selv igen. Mange bliver opgivet af systemet, også fordi de simpelthen ikke ved hvordan de skal tackle PTSD lidende.

PTSD er stærkt ressourcekrævende at behandle, og da der er grænser for hvad det offentlige system kan tilbyde af ressourcer, bliver mange PTSD lidende på et tidspunkt mere eller mindre overladt til sig selv.

PTSD kan behandles

“Baggrunden for projektet er, at tankefeltterapi/EFT ofte kan helbrede posttraumatisk stresssyndrom. Man møder desværre ofte, ude i det offentlige sundhedssystem, den holdning, at PTSD ikke kan behandles helt, måske netop fordi det opfattes som stærkt ressourcekrævende. Men store mængder internationalt forskningsmateriale, som omfatter bl.a. tankefeltterapi, viser det modsatte. Min erfaring – og over hundrede andre danske terapeuters erfaring – er, at PTSD kan behandles, og det vil vi dokumentere med dette projekt,” siger initiativtager Lars Mygind. For at gøre opmærksom på dette, går over hundrede danske behandlere nu sammen om at tilbyde gratis behandling af ofrene for PTSD. Tilsammen har de givet tilsagn om at tilbyde gratis behandling for over en million kroner.

Solide, internationale erfaringer

Den gratis behandling, som tilbydes via ‘Fri for PTSD’, tager udgangspunkt i tankefeltterapi/EFT, som har vist sig særdeles effektiv i forbindelse med svære traumer. Tankefeltterapi er den hurtigst voksende terapiform i verden, og den støttes af en lang række læger, behandlere og psykologer verden over. Blandt andet er den med stor succes brugt til behandling af amerikanske krigsveteraner og krigsofre i Kosovo. Tankefeltterapi benytter sig af de nyeste, psykologiske landvindinger inden for terapeutisk samtale i kombination med meridianstimulation, som det kendes fra akupunktur og zoneterapi.

En samling af forskningsresultater kan findes på www.eftuniverse.com

Gratis behandling skal føre til holdningsændring

“Vi håber først og fremmest, at mange personer med PTSD vil tage imod tilbuddet. Dernæst er det vores håb, at der kommer mange positive erfaringer ud af projektet, som kan bruges fremadrettet i behandlingen af PTSD, både i det private og det offentlige sundhedsvæsen,” fortæller Lars Mygind.

Dette tilbud gælder fra 1. januar 2013 og slutter når der ikke er flere gratis behandlinger eller senest 1. marts 2013. For at kunne modtage gratis behandling skal vedkommende være medlem af http://ptsdidanmark.dk og have en PTSD diagnose og være villig til at udfylde et spørgeskema både før og efter behandling.

For yderligere information kontakt venligst:

Lars Mygind Skovbrynet 1, Tornby 9850 Hirtshals lars@mygind.info tel: +45 – 70 278 288 mobil: +45 – 40 32 73 86